Sunday, August 13, 2017

Finally


Rasanya, event ni layak mendapat satu post khas di sini supaya nanti I boleh tengok balik dan kenangkan event ini.


07/08/2017 was the day I finally graduated!!! Mungkin macam hekeleh graduation ja pun tapi masa graduation tu, masa orang tengah berucap (nampak sangat tak fokus) I tiba tiba imbas balik apa benda yang jadi selama ni dan Alhamdulillah I sat there in the chancellor hall witnessed by my family members dan juga di sisi orang orang yang penting dalam hidup I. 




It was a roller coaster journey for me sejak lepas SPM dan 07/08/2017 tu macam bagi I sedih sikit sebab with my family punya doa, support kawan kawan dan dengan izin Allah, I GRAD OKAY!



1- Unlimited thank you to my family sebab ya Allah tak pernah la nak give up dengan perangai seorang Amalina. Terima kasih sebab support dan tak penat nak tunggu seorang Amalina ni buat keputusan, tak kisah keputusan kecik ka besaq ka. Walaupun depa cuak masa I buat keputusan balik Malaysia, terima kasih sebab tak jemu doa semoga ni jalan yang baik untuk I. Thank you thank you thank you for trusting me and keep up with my never ending issues. This ceremony is honestly for all of you. Bila ingat balik semua benda, sedih k sedih. P/S : Gambaq tak dimasukkan bukan sebab tak sayang tapi tak dapat gambaq lagi


2- To that someone, all our sleepless nights dekat McD, sweats, tears, disappointments, happiness, nearly-give-up moments are all worth it. Thank youu for being with me throughout this journey (tambah masa kegelabahan tiap kali nak exam) serious laaa I sejenis yang semua benda nak nervous. Terima kasih sebab ingatkan yang apa benda nak ditakutkan, buat ja elok elok and the rest is up to Him. 


3- TF ; Rasa macam baru ja tengah cuak nak exam Neuropharm, rasa macam baru ja merungut bila nak settle Biochem ni, macam baru ja cuak nak VIVA, macam baru ja pi Melaka sebab konon nak cari ilham topik RP tapi nan hadoooo. Macam baruuu sangat ja kena tiup belon sampai naik ulser untuk AIDS Awareness Day. Thank you sebab setuju nak study group dulu dulu walaupun lepas beberapa jam idea nak pi uptown la apa la lagi banyak dari study. Semoga muka muka depa ni sentiasa akan ada sampai bila bila because good friends are hard to find.


4- Kawan kawan yang wujud sepanjang perjalanan ini, samada ajar benda baik ataupun benda buruk, you will always be treasured. Dan tak lupa jugak dekat semua lecturer sebab mungkin kami ni banyak soalan tapi tetap sabar dengan karenah dan perangai kadang kadang curi curi makan dalam lab walaupun joke on us sebab nanti cross contamination kami yg sakit huehuehue.












Semoga ada lagi graduasi lepas lepas ni amiin. dan semoga satu hari nanti paths semua orang akan crossed lagi. 

No comments: