Tuesday, April 05, 2016

22//



Chances/peluang. 


selalu aku dapat soalan "berapa banyak peluang lagi patut aku bagi?" "patut dak aku bagi peluang lagi kat dia?"dari orang sekeliling. dan selalunya jawapan aku "ikut hang la"


nampak macam tak kisah selalunya. tapi bab hati dan perasaan ni, hang memang kena ikut diri sendiri. kalau aku sejuta kali pun cakap "takyah bagi peluang" takpun "bagi ja peluang" tapi kalau hati hang cakap benda yang bertentangan, hang still akan ikut kata hati kan


depends on you, kalau hang rasa hang boleh berkongsi (if that is the case) you stay. if you can't, angkat kaki. as for me, aku memang tamak sikit bab bab macam ni (kot) dan kemungkinan besar aku tak boleh berkongsi. dan kemungkinan besar aku akan tarik diri.


things are hard, but you choose either to let the thing consume you, or you just have to be strong and face the thing that is bothering you.


"live hell or live well, you choose"