Braces Prelude - AFrhn

Friday, January 15, 2016

Braces Prelude


Works are haunting sebab tiap tiap minggu ada ja benda nak kena submit maka dengan itu kegembiraan duniawi haruslah dilupakan seketika (eleh ye la sangat)




Dalam tengah tengah busy, my cabut gigi punya appoinment menjelma jua. It is actually for my future reference (and future kids punya reference kalau degil sangat cakap aku nak buat braces..... macam aku) (lol no jk kids, kalau hampa nak buat braces suka hati la nakkk, sebab mak hampa pun degil tak mau dengaq cakap tok hampa sebab tok hampa dulu dah buat braces) (sakit tanggung sendiri by the way, kids)



i) biasa lah gigi yang hebat dan tak menyabar nak keluar masa zaman dahulukala, perlu lah dicabut empat. so first appoinment extraction gigi, dentist tanya nak cabut berapa? so aku cakap empat sekali. tapi alhamdulillah, tiba tiba aku tersedar bahawasanya nanti merana lah aku masa bius dah habis. maka aku cakap dua ja.


ii) the lovely dentist, extracted dua gigi belah kiri. atas bawah. sakit masa kena cucuk dekat lelangit ja, tu pun sakit sikit jaaaa, lepastu tak sakit dah. you literally cannot feel anything (literally sampai all you air liur meleleh later on pun hang tak rasa) so, done!


iii) masa tengah buat payment, diorang tanya nak mc tak? aku dengan yakinnya "eh takpa takpa" sebab esoknya tu aku ada event. lusa nya tu pun ada event. tapi maybe sebab terkejut ke apa ke I don't know (tapi bukan sebab sakit sebab tak sakit pun) esoknya aku demam yang maha hebatnya menyebabkan aku tak larat langsung. tapi gagah jugak pergi kampus, tapi takdak function pun sebab end up aku terpaksa tidur dekat booth booth orang wkwkwkwkw


iv) yesterday was my second (and my last) extraction yeay! kena cabut belah kanan pulak atas bawah. yg atas no problem no hal kejap ja dah keluaq. yang bawah ni memang ada problem sikit so it took quite some time. tapi keluaq dengan jaya nya alhamdulillah. tapi sebelum bius habis pun aku dah merana kesakitan dalam kereta.


v) tak demam alhamdulillah the next day lepas kena extraction tapi still sakit gigi bawah dan rahang dan sebagainya. tapi the pain is bearable dan aku dah makan aiskrim banyak banyak dah pun. things will be fine hang yang nak sangat pakai braces kan sapa suruh.



so kids. suka hati laaa nak buat braces ka takmau. but support from orang orang yang menyayangi dirimu sangat lah penting untuk cekalkan hati dan go through with all the pains. thank you orang orang yang menyayangi diri ini (: